Fantasy novice
 • Spet statistika 19.10.2019

  Če bi gledali strogo statistično, je izbira za 14. kolo povsem enostavna. Vodilna ekipa lige Olimpija igra proti zadnjemu Rudarju. Pri Ljubljančanih je prvi strelec lige Ante Vukušić (napadalec, 6.0), ki je dosegel že devet golov in dodal tudi štiri podaje. Omeniti velja še Luko Menala (napadalec, 6.0) s petimi goli in petimi podajami.

  Drugi najboljši napad lige (Maribor) gostuje v Sežani. Dino Hotić (sredina, 10.0) Rok Kronaveter (sredina, 10.0) in Rudi Požeg Vancaš (sredina, 9.0) so vsi dobre možnosti, a nekoliko dražje kot oba najbolj razpoložena igralca Olimpije.

  Mura igra proti drugi najslabši obrambi lige (Triglav). Ob Vukušiću prvi strelec lige Dario Vizinger (sredina, 6.0) pa s Celjem gosti letos neprepričljive Domžale. Boste igrali v skladu s statistiko ali boste tvegali? 

 • Da boste šli zadovoljni na premor 04.10.2019

  Zadnje prvenstveno kolo pred premorom za reprezentančno akcijo ponuja nekaj dobrih priložnosti za točke. Najprej Dario Vizinger (sredina, Celje, 6.0) - če ga še nimate v ekipi, ste morda zdaj že prepozni. Celjani ta teden gostujejo pri Bravu, ki je doslej dobil 23 golov (skoraj dva na tekmo).

  Potem je tu po porazu na derbiju ranjena Olimpija. Ante Vukušić (napadalec, 6.0) je skupaj z Vizingerjem prvi strelec lige, tokrat bo igral proti skormnemu Triglavu. Derbi kola bo v Ljudskem vrtu, kjer pri Mariboru gostuje Mura. Mariborčani so v seriji šestih prvenstvenih zmag, na katerih so skupaj dosegli 19 zadetkov.

  Odličnih možnosti kar mrgoli: Rudi Požeg Vancaš (sredina, 9.0; pet golov in štiri podaje na zadnjih sedmih tekmah), vroči Rok Kronaveter (sredina, 10.0; štirje goli in dve podaji na zadnjih dveh tekmah), Dino Hotić (sredina, 10.0; gol in dve podaji na zadnjih dveh tekmah). Pa sploh še nismo prišli do Luke Zahovića (napadalec, 12.0), ki še išče pravo strelsko formo.

  Vedno je treba omeniti tudi najslabšo obrambo lige, ki jo ima Rudar. Tokrat jo bo poskusil čim večkrat premagati Aluminij.

 • Izenačeno na vrhu 17.09.2019

  Za nami je točno četrtina prvenstva. Razlike na vrhu pa so ekstremno majhne: med vodilno Olimpijo in petim Mariborom so samo tri točke razlike (!). Presenetljivo sta v zgornjem delu Aluminij (drugo mesto, enako točk kot vodilna Olimpija) in Celje (tretje mesto).

  Zanimiv je tudi pogled v spodnji del. Povsem na dnu še edina ekipa brez zmage (Rudar), tik pred njim pa Triglav, ki z izjemo senzacionalne zmage nad Mariborom v prvem kolu kaže zelo skromne predstave. Oba novinca v ligi sta se za zdaj kar izkazala (Bravo je šesti, Tabor Sežana sedmi). Razočaranje liga pa so še vedno Domžale (osmo mesto), čeprav so ta konec tedna vpisale prvo zmago.

  Konec tedna se prvenstvo nadaljuje. Tokrat (si) bomo postavili le nekaj vprašanj, vam pa prepuščamo iskanje odgovorov:

  1. Lahko Aluminij zdrži v tem ritmu in ostane najboljša obrambna ekipa lige (doslej so Kidričani dobili samo pet golov, druga najboljša obramba lige jih je devet)?

  2. Se je Maribor (do)končno prebudil ali se bo 'mučenje' z začetka sezone nadaljevalo?

  3. Bodo Domžale vendarle začele igrati igralskemu kadru primerno?

  4. Lahko Dario Vizinger (doslej sedem golov) vztraja na vrhu lestvice strelcev?

  5. Ste zadovoljni s svojo fantasy ekipo ali potrebujete spremembe?

  Sezona se je šele dobro začela, tako da imate tako vi kot moštva v prvi slovenski ligi še dovolj časa za boljše izide. A hkrati prav toliko časa za napake in slabe odločitve. Bodite dovolj drzni!

 • Se je Maribor prebudil? 28.08.2019

  Takoj gremo k Mariborčanom, ampak najprej moramo omeniti Celjane. Šest golov proti Triglavu!?! Mitja Lotrič (napadalec, 5.5) je vpisal 12 točk, prav tako Dušan Stojinović (branilec, 4.0), Dario Vizinger (sredina, 6.0) je imel 11 točk. A naj vas ne zanese preveč, tekmec Celja Triglav ima najslabšo obrambo lige (20 prejetih golov). Zato morda velja ta teden staviti na Bravo. Lepa priložnost, da se odlepi z dna ekip po številu zadetkov.

  Zdaj pa k Mariboru. Prav proti Bravu je dosegel štiri gole, enega spet Rudi Požeg Vancaš (sredina, 9.0). V dobri strelski formi je. Je pa res, da vijoličasti v četrtek igrajo še tekmo evropske lige, morda celo tekmo sezone. Zanimivo bo videti, v kakšenm stanju bodo potem v nedeljo na gostovanju pri (sicer letos skromnih) Domžalah. Nekaj pa je jasno - reprezentančni premor bo državnim prvakom prišel zelo prav!

  Vi pa izkoristite še zadnje tekme pred 14-dnevnim premorom, poskusite s kakšno nenavadno potezo in si zagotovite miren reprezentančni premor. Če pa niste zadovoljni z ekipo in bi z dodatnimi prestopi igralcev izgubili preveč točk, pa imate vedno na voljo wildcard. Upamo, da ga še niste porabili.

 • Ne Olimpija, ne Maribor, ... ampak Aluminij 25.08.2019

  Aluminij je vodilna ekipa lige. Vsakič, ko to napišemo, se zdi težko verjetno. Ampak Kidričani igrajo disciplinirano, čvrsto v obrambi, organizirano. V šestih tekmah so dobili samo dva gola in imajo najtrdnejšo obrambo lige. Zdi se logično, da bi stavili na njihove obrambne igralce tudi v sedmem kolu, ko Aluminij igra z zadnjo ekipo lige. A kaj ko so to Domžale, za katere verjamemo, da bodo začele igrati veliko bolje. Za vsak primer bodite previdni.

  V prejšnjem kolu sta izgubila tako Maribor kot Olimpija, razlika med (še vedno) glavnima kandidatoma za naslov prvaka tako ostaja sedem točk v korist Ljubljančanov. Olimpija v sedmem kolu igra z Muro, poleg Aluminija še edino neporaženo ekipo lige. Luka Bobičanec (napadalec, 8.5) je v izvrstni formi, proti Rudarju je dosegel fantastičen zadetek.

  Maribor (ki ga med tednom čaka še srečanje zadnjega kola kvalifikacij za evropsko ligo) bo v nedeljo igral proti Bravu. Če že tvegate s kom od vijoličastih, bi to morda lahko bil Rudi Požeg Vancaš (sredina, 9.0), ki je zadel na treh tekmah zapored.

  Na tekmi Triglav - Celje pričakujemo veliko golov, naš predlog za vašo ekipo je celjski napadalec Mitja Lotrič (5.5), ki izvaja tudi enajstmetrovke.

  Na tekmi Rudar - Tabor Sežana pa stavimo na izid 0 : 0. Upate tvegati?