Prvi obrisi sezone
24.09.2020

Še vedno smo v zelo zgodnjem delu sezone. Dve ekipi sta odigrali po tri tekme, ostale štiri. Zato še ne moremo soditi, kakšno bo nadaljevanje nogometnega prvenstva, lahko pa poskusimo s prvimi ocenami.

Olimpija je slaba. Presenetljivo? Glede na dogajanje v zadnjem obdobju niti ne. Povsem nova ekipa, nedokazan trener, velika pričakovanja. Na igrišču pa bleda podoba z enim samim golom in dvema točkama na treh tekmah. Do nadaljnjega se izogibajte Olimpijinih igralcev. Tudi Gorica ni videti posebej dobro, pa čeprav je nazadnje proti Muri odigrala bolje kot na prvih dveh tekmah sezone. Vseeno - za zdaj ne priporočamo njenih igralcev v vaši fantasy ekipi.

Zdaj pa gremo k ekipam, ki so se izkazale. V prvi vrsti Mura. Sploh njena obramba, ki še ni dobila gola. V zadnjem kolu smo videli, da je trener Šimundža naredil kar šest sprememb v začetni enajsterici v primerjavi z evropsko tekmo. Nekaj podobnega pričakujemo tudi tokrat. Zato se zdi (vsaj za ta teden) edini zanesljivi igralec, ki bo tekmo začel, vratar Matko Obradović (5.5). Za zdaj je prav Obradović nogometaš z največ fantasy točkami v sezoni (25).

Bravo je po eksplozivnem začetku sezone na zadnjih dveh tekmah strelsko manj učinkovit. A še vedno igra dobro. Tako da mirno poskusite recimo z Mustafo Nukićem (napadalec, 7.0). Omenimo še napadalca Domžal Daria Kolobarića (5.0). Na petih tekmah te sezone (štiri prvenstvene in ena pokalna) je dosegel že pet golov. Prejšnji teden ob zmagi nad Taborom sicer ni bil med strelci. Gostovanje pri razglašeni Olimpiji je prava priložnost, da pokaže, da je še vedno v dobri formi.