Da boste šli zadovoljni na premor
04.10.2019

Zadnje prvenstveno kolo pred premorom za reprezentančno akcijo ponuja nekaj dobrih priložnosti za točke. Najprej Dario Vizinger (sredina, Celje, 6.0) - če ga še nimate v ekipi, ste morda zdaj že prepozni. Celjani ta teden gostujejo pri Bravu, ki je doslej dobil 23 golov (skoraj dva na tekmo).

Potem je tu po porazu na derbiju ranjena Olimpija. Ante Vukušić (napadalec, 6.0) je skupaj z Vizingerjem prvi strelec lige, tokrat bo igral proti skormnemu Triglavu. Derbi kola bo v Ljudskem vrtu, kjer pri Mariboru gostuje Mura. Mariborčani so v seriji šestih prvenstvenih zmag, na katerih so skupaj dosegli 19 zadetkov.

Odličnih možnosti kar mrgoli: Rudi Požeg Vancaš (sredina, 9.0; pet golov in štiri podaje na zadnjih sedmih tekmah), vroči Rok Kronaveter (sredina, 10.0; štirje goli in dve podaji na zadnjih dveh tekmah), Dino Hotić (sredina, 10.0; gol in dve podaji na zadnjih dveh tekmah). Pa sploh še nismo prišli do Luke Zahovića (napadalec, 12.0), ki še išče pravo strelsko formo.

Vedno je treba omeniti tudi najslabšo obrambo lige, ki jo ima Rudar. Tokrat jo bo poskusil čim večkrat premagati Aluminij.