Izenačeno na vrhu
17.09.2019

Za nami je točno četrtina prvenstva. Razlike na vrhu pa so ekstremno majhne: med vodilno Olimpijo in petim Mariborom so samo tri točke razlike (!). Presenetljivo sta v zgornjem delu Aluminij (drugo mesto, enako točk kot vodilna Olimpija) in Celje (tretje mesto).

Zanimiv je tudi pogled v spodnji del. Povsem na dnu še edina ekipa brez zmage (Rudar), tik pred njim pa Triglav, ki z izjemo senzacionalne zmage nad Mariborom v prvem kolu kaže zelo skromne predstave. Oba novinca v ligi sta se za zdaj kar izkazala (Bravo je šesti, Tabor Sežana sedmi). Razočaranje liga pa so še vedno Domžale (osmo mesto), čeprav so ta konec tedna vpisale prvo zmago.

Konec tedna se prvenstvo nadaljuje. Tokrat (si) bomo postavili le nekaj vprašanj, vam pa prepuščamo iskanje odgovorov:

1. Lahko Aluminij zdrži v tem ritmu in ostane najboljša obrambna ekipa lige (doslej so Kidričani dobili samo pet golov, druga najboljša obramba lige jih je devet)?

2. Se je Maribor (do)končno prebudil ali se bo 'mučenje' z začetka sezone nadaljevalo?

3. Bodo Domžale vendarle začele igrati igralskemu kadru primerno?

4. Lahko Dario Vizinger (doslej sedem golov) vztraja na vrhu lestvice strelcev?

5. Ste zadovoljni s svojo fantasy ekipo ali potrebujete spremembe?

Sezona se je šele dobro začela, tako da imate tako vi kot moštva v prvi slovenski ligi še dovolj časa za boljše izide. A hkrati prav toliko časa za napake in slabe odločitve. Bodite dovolj drzni!