Jesenska ciljna ravnina
20.11.2019

V prvi ligi je boj za prvo mesto in naslov jesenskega prvaka zelo izenačen, prve tri ekipe ločita samo dve točki. V naši igri pa si je vodilna ekipa HINERNIAN SCO nabrala lepo prednost pred zasledovalci (HIBERNIAN SCO 782 točk, Bravo Vrabo 728 točk, FC Koblarji 721 točk ...).

A sezona je še dolga in spremembe so (tudi povsem na vrhu) še mogoče. Do konca jesenskega dela so še tri kola, potem boste imeli čas za počitek in razmislek. Zdaj pa je treba najti še zadnje skrite rezerve pred odmorom. Če ste zadovoljni s svojim rezultatom na lestvici, ni treba prav dosti spreminjati. Če lovite priključek z (naj)boljšimi pa je morda čas za kakšno bolj tvegano potezo. Mi vam ponujamo tri:

1. DOMINIK RADIĆ (Rudar, napadalec, 8.5)

Verjetno se sprašujete, zakaj bi kdo želel imeti v ekipi napadalce najslabše ekipe v ligi. Smiselno vprašanje. Ampak danes tvegamo. In Rudar mora - če želi obstati - dosegati zadetke. Radić se je v zadnjem obdobju znašel v številnih priložnostih za gol, na zadnjih dveh tekmah je celo dosegel po en gol. Rudar pa v naslednjih dveh kolih igra proti dvema neprepričljivima ekipama - Bravu in Domžalam.

2. ALJOŠA MATKO (Bravo, napadalec, 4.0)

Pri Matku je prva dobra stvar ugodna cena - komaj 4.0. Po zelo dobrem začetku sezone (šest golov na devetih tekmah) se je malce ustavil. Ampak še vedno igra po 90 minut na skoraj vsaki tekmi in priložnosti za gol bodo prišle. Sploh proti Rudarju v tem kolu.

3. MIRAL SAMARDŽIĆ (Olimpija, branilec, 5.0)

Olimpija je le dvakrat na zadnjih desetih prvenstvenih tekmah ostala brez prejetega gola. Ampak obakrat v zadnjih štirih tekmah. Obramba deluje bolje kot na začetku sezone, predvsem pa je Samardžić v tem primeru naš izbor, ker verjamemo, da bo dosegel tudi kakšen gol. Ob prekinitvah je s svojo višino lahko nevaren v tekmečevem kazenskem prostoru.