Kdo bo igral?
02.08.2019

Nogometaši Domžal in Olimpije so izpadli v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Kar zelo verjetno pomeni, da bosta ti ekipi do konca prestopnega roka prodali koga od svojih ključnih mož. Adam Gnezda Čerin (sredina, 7.5) se zdi najbolj vroč nogometaš Domžal za kakšen klub iz tujine, pri Olimpiji morda omenimo zelo dobrega Endrija Cekicija (sredina, 6.0). Dokler pa ne bosta odšla, je predvsem Cekici s svojo odlično vrednostjo za razmeroma nizko ceno odlična izbira na sredini igrišča. Le opozorilo - Olimpija ima na seznamu igralcev preveč tujcev, da bi lahko vsi igrali na tekmah domačega prvenstva, le trije naenkrat so v ekipi. Ravno Cekici je počival na zadnjih dveh srečanjih slovenske lige.

In ko smo ravno pri odsotnostih - ta teden bo zaradi kartonov manjkalo nekaj pomembnih mož, tudi z dobrim fantasy potencialom: Rok Kronaveter (Maribor, 10.0), Vitalijs Maksimenko (Olimpija, 5.5), Žiga Škoflek (Rudar, 6.5) in David Kašnik (Rudar, 5.0). Dobro načrtujte, da ne bo kdo od teh ostal v vaši ekipi.

Ob pogledu na pare tega kola se zdi, da bi lahko videli precej golov, sploh bi vas radi opozorili na tekmo Olimpija - Triglav. Ljubljančani so utrujeni (psihično in fizično), v obrambi niti približno dovolj zanesljivi, v napadu pa zelo učinkoviti (osem golov na treh tekmah DP). Na prvih treh tekmah Kranjčanov v tej sezoni pa je skupaj padlo enajst golov.

Zadetki torej zagotovljeni, le še pravega 'jokerja' morate najti med kopico možnosti. Sam od sebe se ponuja David Tijanić (Triglav, sredina, 6.0), ki je za zdaj celo najučinkovitejši igralec v fantasyligi. Pri Olimpiji pa morda poskusite z dvema nogometašema, ki sta med tednom proti Malatyasporju igrala zelo malo ali celo nič in sta tako dovolj spočita in željna dokazovanja: Goran Brkić (sredina, 7.0) in Haris Kadrić (napadalec, 5.5).