Ne Olimpija, ne Maribor, ... ampak Aluminij
25.08.2019

Aluminij je vodilna ekipa lige. Vsakič, ko to napišemo, se zdi težko verjetno. Ampak Kidričani igrajo disciplinirano, čvrsto v obrambi, organizirano. V šestih tekmah so dobili samo dva gola in imajo najtrdnejšo obrambo lige. Zdi se logično, da bi stavili na njihove obrambne igralce tudi v sedmem kolu, ko Aluminij igra z zadnjo ekipo lige. A kaj ko so to Domžale, za katere verjamemo, da bodo začele igrati veliko bolje. Za vsak primer bodite previdni.

V prejšnjem kolu sta izgubila tako Maribor kot Olimpija, razlika med (še vedno) glavnima kandidatoma za naslov prvaka tako ostaja sedem točk v korist Ljubljančanov. Olimpija v sedmem kolu igra z Muro, poleg Aluminija še edino neporaženo ekipo lige. Luka Bobičanec (napadalec, 8.5) je v izvrstni formi, proti Rudarju je dosegel fantastičen zadetek.

Maribor (ki ga med tednom čaka še srečanje zadnjega kola kvalifikacij za evropsko ligo) bo v nedeljo igral proti Bravu. Če že tvegate s kom od vijoličastih, bi to morda lahko bil Rudi Požeg Vancaš (sredina, 9.0), ki je zadel na treh tekmah zapored.

Na tekmi Triglav - Celje pričakujemo veliko golov, naš predlog za vašo ekipo je celjski napadalec Mitja Lotrič (5.5), ki izvaja tudi enajstmetrovke.

Na tekmi Rudar - Tabor Sežana pa stavimo na izid 0 : 0. Upate tvegati?