Zimski obračun
21.02.2019

Končan je jesenski del nogometnega prvenstva in s tem smo tudi na polovici naše igre. Vodilna ekipe fantasy lige je FC Njiverce, zbrala je 825 točk. A nima takšne prednosti kot Maribor na lestvici pred Olimpijo. Tako da bo pomlad še zanimiva. Na zaslužen zimski počitek pa vas bomo pospremili s kratko analizo dosedanjega poteka sezone.

KAJ PA ČE ...
... bi na začetku sezone sestavili tole ekipo: Janžekovič, Zalokar, Ivković, Melnjak, Celcer, Lipušček, Šturm, Tahiraj, Dervišević, Požeg Vancaš, Kronaveter, Petrovič, Vombergar, Mlakar, Sirk. Od prvega kroga do zadnjega bi jo lahko pustili povsem pri miru, za kapetana bi recimo ves čas imeli Roka Sirka in zbrali 988 točk. Noro, kajne?

TOČKE, TOČKE, TOČKE
Branilec Maribora Saša Ivković (6.0) je med vsemi igralci zbral največ točk - 107. Veliko presenečenje je Aluminijev zvezni nogometaš Francesco Tahiraj (6.0) s 95 točkami. Še en član Aluminija, vratar Luka Janžekovič (4.5) je ponudil ogromno točk za svojo ceno - 78.

KAJ SLEDI?
Verjetno velika razprodaja igralcev. Zato boste skoraj zagotovo morali zamenjati kar nekaj nogometašev v svoji ekipi. Če ne gre drugače, uporabite wildcard. Predvsem pa ne pozabite pravočasno preveriti vseh prestopov in osvežiti svoje ekipe. Prvenstvo (in s tem tudi fantasy) se nadaljuje 23. februarja 2019.